20.9.2015

Chemo No. 5

A little bit of Cyclophosphamide in my life
A little bit of Vincristine by my side
A little bit of Doxorubicin is all I need
A little bit of Etoposide is what I see…

Viides hoitojakso hujahti nopeasti ja samalla torstaina alustettu tuleva hoitosuunnitelmakin tarkentui. Yksi hoitojakso mennään vielä tutun kaavan mukaan samoilla sytkyillä ja sen jälkeen mulla aloitetaan keskushermostoprofylaksia, jossa saan ensin yhden kierroksen sytarabiinia ja toisen metotreksaattia. Hoitajat vähän jo varoitteli, että nää on mun aikasempiin hoitoihin verrattuna vähän raffimpia sytkyjä ja hoitojaksosta toipuminen saattaa kestää pidempään kuin aikaisemmin. Yhteensä tulee siis kuitenkin kahdeksan hoitojaksoa ja seitsemännen hoitojakson jälkeen mulla on taas PET-kuvaus. Sytkyjen perään saan aikaisempien suunnitelmien mukaisesti sädehoitoa, tosin hoitokertojen lukumäärästä ei vielä ollut puhetta.

Moni on kysellyt, olisiko jotain, mitä mun eteen voisi tehdä. No tässä olisi yksi, nimittäin verenluovutus! Sytostaattihoitojen takia mun veriarvot on usein niin alhaiset, että tarvitsen verensiirtoja. Tänäänkin tiputeltiin hoitojakson yhteydessä pari pussia punasoluja, koska hemoglobiini oli päässyt väliviikkojen aikana vähän tipahtamaan. Itsehän en voi hoitojen jälkeenkään enää koskaan luovuttaa verta, sillä sairastettu syöpä on pysyvä este verenluovutukselle, joten en pysty jälkikäteen korvaamaan hoitojen aikana tarvitsemiani verivalmisteita. Olisinkin siis kiitollinen, mikäli joku haluaisi käydä puolestani luovuttamassa verta.


7 kommenttia :

  1. Järjettömän paljon voimaa ja tsemppiä sinnepäin! Rohkeaa kirjoittaa näinkin raa'asta aiheesta uskomattoman positiivisin mielin! Mä käyn aina luovuttamassa kun vain pääsen ja lähipiiristä löytyykin muutama, jotka sitä verta tarvitsevat. Tuntuu mahtavalta tietää luovutusvaiheessa, että oma veri saattaa pelastaa jonkun hengen :) Vielä kerran hurjat tsempit, kyllä ne elämän jyrkät alamäet vielä selätetään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon tsempeistä ja ahkerasta verenluovutuksesta, siitä on meille sairastaville korvaamaton apu! :)

      Poista
  2. Ajatellut itekkin, että miten arvokkaita verenluovuttajat on mun silmissä kun saanu tän vuoden aikana lukemattomia kertoja veritankkauksia. Sitä ei kyllä käsitä kun vasta kun sen näkee. Ihan korvaamatonta et ihmiset menee ilmaseks luovuttaan. Syöpähoidoista ei muuten selviäis koska anemia on lähes jokaisella.

    VastaaPoista
  3. Löysin sun blogin ihn vasta ja kauheeta, muutama kyynel kirposikin silmäkulmaan ; _ ; Hurjasti tsemppiä ja ihana kyllä, että uskallat ja haluat jakaa tämän asian blogissasi meille!

    VastaaPoista
  4. Hei, sä osallistuit mun blogissa arvontaan ja mun oli pakko tulla kommentoimaan tänne, sillä sun kommenti katosi julkasu vaiheessa taivaan tuuliin, joten suosittelen että käyt heittämässä s-postisi uudelleen ni oot sitte varmasti skabassa mukana :) http://omanelamanikuningas.blogspot.fi/2015/09/2-vuotias-blogi-arvonta.html

    VastaaPoista