ABOUT ME

Hei lukija!

Olen Jutta Sibakov, turkulainen parikymppinen nuori nainen, jolle diagnosoitiin heinäkuussa 2015 primaari mediastinumin non-Hodgkinin b-solulymfooma eli imusolmukesyöpä. Välikarsinan kookkaan tuumorin (12x12x7cm) lisäksi aktiivista syöpäkudosta löytyi diagnoosihetkellä myös keuhkoista.

Syöpädiagnoosin johdosta syksyn 2015 suunnitelmat menivät täysin uusiksi. Odotetut vaihto-opinnot Hongkongissa peruuntuivat ja arkeani rytmittivät luentojen ja opiskelijabileiden sijaan verikokeet ja syöpähoidot. Pian hoitojeni alkamisen jälkeen ryhdyin myös kirjoittamaan blogia, jossa jaoin ajatuksiani syövästä ja sen sairastamisesta. Blogin kirjoittamisesta oli iso apu omien ajatusteni käsittelyssä sekä tilanteeni hyväksymisessä.

Tammikuussa hoitoni kuitenkin päättyivät ja pääsin jatkamaan opintojani Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun BScBA-kandiohjelmassa, josta valmistuin lopulta kesäkuussa 2016. Nykyisin asun Helsingin Punavuoressa ja aloitin syksyllä markkinoinnin maisteriopintoni kauppiksessa. Syöpä on elämässäni aktiivisesti läsnä lähinnä enää puolivuotiskontrollien muodossa.

Vaikka hoidot ovatkin osaltani jo ohi, halusin jatkaa kirjoittamista syövästä sekä sen jälkeisestä elämästä. Toivon, että kokemuksistani ja ajatuksistani voisi olla apua myös muille, jotka kohtaavat elämässään syövän kaltaisen vastoinkäymisen. Olen täällä teitä varten, tervetuloa blogiini!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti