19.11.2015

Biopsia No. 2

Viime viikon yllättävän PET-löydöksen takia multa otettiin eilen uusi koepala eli biopsia. Kasvain oli vähän hankalassa paikassa mun rintalastan alla, joten biopsia otettiin tällä kertaa kyljen kautta tähystämällä. Mut myös nukutettiin ensimmäistä kertaa, mikä oli ihan mielenkiintoinen kokemus. Multa tais mennä taju kankaalle jo kipulääkkeestä, jota sain suoneen ennen varsinaista nukutusainetta ja seuraavaksi avasinkin silmäni jo heräämössä.

Toimenpiteen jälkeen jouduin pysyttelemään vuoteessa loppupäivän, sillä olin kiinni ties missä seurantalaitteissa. Tosin kylki on ollut biopsian jälkeen niin kipeä, ettei liikkuminen kauheasti edes houkutellut. Ilta meni kuitenkin nopeasti kipulääkkeiden sekä ainejärjestöni Probban hallitusvaalien live streamin parissa.

Sairaalasta kotiuduin tänään iltapäivällä, mutta biopsian tuloksista en vielä tiedä. Tulokset tietysti jännittävät, mutta enemmän ahdistusta aiheuttaa niiden odottaminen. Kirurgin mukaan tuloksissa saattaa kestää useampikin viikko, mikä kyllä ottaa aika pahasti päähän. Soittelin tänään kuitenkin omalle onkologilleni, joka lupasi joka tapauksessa antaa väliaikatietoja ensi perjantaina. Toivottavasti tuolloin ollaan tulosten suhteen edes vähän viisaampia.

Vaikka PET-tulokset olivatkin monella tapaa pettymys, ankeamman viime perjantaista tekivät uutiset Pariisin terrori-iskuista. Siinä missä syöpä on epäoikeudenmukainen, on terrori-isku vielä julmempi uhreilleen. Syöpään sairastuneelle sentään annetaan mahdollisuus taistella vastaan. Siksi en halua lannistua, vaikka ikäviä uutisia kuulisinkin. Taistelu ei vielä ole kohdallani ohi, mutta heinäkuun lähtötilanteesta olen kulkenut jo pitkän matkan kohti parantumista. Siinäkin on jo aihetta hymyyn.

16 kommenttia :

  1. Sun asenne on ihailtavaa ! Tsemppiä paljon <3

    VastaaPoista
  2. Paljon tsemppii :)

    VastaaPoista
  3. Erittäin paljon voimia, maailma on niin epäoikeudenmukainen kun vaan voi olla. :/ Mä pidän sulle peukkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se välillä on :/ Kiitos tsempistä :)

      Poista
  4. Syövässä ja syövän hoidossa mikään ei ole niin varmaa kuin epävarmuus. t. toinen syöpänuori

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on, kärsivällisyys on kyllä usein koetuksella :/ Tsemppiä syövän kanssa taisteluun! :)

      Poista
  5. Tsemppiä! Korjatakseni pienen virheen tekstissä, ennen nukutusainetta annetaan aina vahvoja kipulääkkeitä - ei särkylääkkeitä. Eli olet todennäköisesti saanut Fentanyyliä suoraan suoneen ennen nukutusaine Propofolia. :) Fentanyyli on opioidi eli samantyyppinen lääke kuin Morphin. Vie varmasti ällin yhdeltä jos toiseltakin. :) Propofoli kuitenkin on se, mikä vie muistin. terveisin leikkaussalissa työskentelevä sairaanhoitaja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelut asiavirheestä! Itse kun en alalla työskentele vaan kirjoitan ainoastaan potilaan tietotaidolla, saattavat termit joskus mennä sekaisin :)

      Poista
  6. Paljon tsemppiä sulle ja voimia odotteluun! Olet ihanan sisukas!

    VastaaPoista
  7. Voimia taisteluun ja odotteluun! Tuo odottaminen on aina tosiaan kaikkein pahinta.Sitten kun on vastaukset ja jatkohoitosuunnitelmat niin helpottaa kun tietää taas jatkot. Toivottavasti sulla on hyvät tukijoukot ja jaksat tehdä jotain kivaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä, joskus tuntuu siltä että ottaisi mielummin vastaan vaikka sitten niitä huonoja uutisia odottelun sijaan.

      Poista
  8. Paljon tsemppiä!! Jään seuraamaan uutena lukijana!
    Tulosten odottaminen on kauheinta.. itse olen todella kärsimätön tulosten kanssa, jopa vain verenkuvan kanssa..
    Pakko kysyä (mikäli haluat vastata) miten sinä koit nukutuksen/siitä heräämisen? Viimeksi minut nukutettiin alkukesästä leikkauksen yhteydessä ja minulle nukutukset ovat aina olleet erityisen vaikeita sekä fyysisesti että henkisesti.. :( Mulla muuten myös kipulääkkeet veivät tietoisuuden muualle jo ennen nukutusainetta :P Tujua tavaraa ne kyllä on.. ^^;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) nukutus jännitti mua etukäteen hirveesti, mutta se olikin paljon mukavampi kokemus kuin odotin. Olihan se vähän hassua herätä ihan uudesta paikasta ilman mitään tietoa siitä oliko biopsia ylipäätään onnistunut :o

      Poista