21.10.2015

Round Seven

Viime viikon sairastelun takia mun seuraavan sytostaattikuurin aloitusta jouduttiin lykkäämään parilla päivällä. Tänään verikokeet kuitenkin näyttivät vihreätä valoa ja nyt illalla palasin taas osastolle seuraavan sytostaattikuurin esinesteytystä varten. Alkuperäisen suunnitelman mukaan mun olisi nyt pitänyt saada sytarabiinia, joka vaikuttaa voimakkaasti luuytimeen ja sitä myöten veriarvoihin. Mun sairastelun ja viime viikon alhaisten veriarvojen takia mun lääkäri kuitenkin päätti vaihtaa kahden viimeisen kuurin järjestystä, joten vuorossa onkin metotreksaatti.

Metotreksaattikuuri eroaa monella tavalla mun edellisistä R-CHOP-hoidoista. Varsinaista sytostaattia saan ainoastaan huomenna, jonka jälkeen seuraa useampi päivä jälkinesteytystä, jotta munuaiset eivät kärsisi hoidosta. Metotreksaatti saattaa myös pistää limakalvojen kuivumisen myötä suun verille, mikä puolestaan altistaa infektioille. Mulla on aiemmistakin kuureista kuivunut suu ja mennyt ikenet rikki, joten saa nähdä millaista tuhoa tää saa aikaan.

Suhteellisen rankat kuurit siis tiedossa, mutta samalla positiivisella asenteella on jatkettava loppuun asti. Vaikka kärsivällisyys onkin välillä koetuksella, ei negatiivisesta asenteesta olisi kenellekään mitään hyötyä. Se ei edistä mun fyysistä parantumista eikä etenkään mun henkistä hyvinvointia, puhumattakaan sen vaikutuksesta lähipiiriin. Positiivinen asenne ei tarkoita sitä, että joka päivä pitäisi olla yhtä hymyä ja jaksaa ihan satasella. Saa väsyttää, vituttaa ja olla surullinen, kunhan ei anna sille valtaa viedä voimia taistelusta. Positiivinen asenne ei kuitenkaan synny kenellekään automaattisesti. Joillekin sen ylläpitäminen on luonnostaan helpompaa kuin muille, mutta pohjimmiltaan asenne on jokaisen itse valittavissa.


P.S. Blogilla on nykyisin myös Facebook-sivut, jonne päivitän uudet postaukset. Käykääpäs tykkäilemässä!

12 kommenttia :

  1. Tsemppiä paljon! Asenteella läpi vaikka harmaan kiven ja jokainen päivä on eteenpäin ja lähempänä hoitojen loppua! Itse odotan ensiviikolla koittavaa taukoa lääkkeistä, on tämä hetkittäin vain aika kuluttavaa

    VastaaPoista
  2. Paljon paljon tsemppiä sulle!! <3 Ihailen sun positiivista asennetta!

    ❀Cinderella Days❀

    VastaaPoista
  3. Toi on niin totta, että asenteen voi valita itse mutta se on niin ihmisestä kiinni onko sen ylläpito helppoa vai ei. Välillä mäkin oon ihan täynnä tarmoa ja positiivisuutta kun taas välillä tekisi mieli hajottaa kaikki ja luovuttaa. Onneks kukaan meistä ei oo näiden ajatusten kanssa yksin. Jokainen näistä vastoinkäymisistä ja epämukavista tunteista vaan vahvistaa. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan :) Joskus vahvuutta on sekin, että myöntää itselleen ettei aina voi jaksaa täysillä ja myös hyväksyy sen.

      Poista
  4. Eksyin blogiisi Facebookin kautta, luin kaikki postaukset läpi. Toivon sinulle koko sydämestäni tsemppiä ja jaksamista varsinkin niihin synkimmiltä tuntuviin päiviin! <3 Asenteesi on mahtava! :)

    VastaaPoista
  5. Voimia ja tsemppiä hoitoihin! Onko sulla millanen ennuste ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime PET-kuvauksen tulokset olivat lupaavat, joten ennuste on hyvä :) Näillä näkymin tiedossa on enää yksi sytostaattihoito ja sen perään sädehoidot.

      Poista
  6. Voimia <3

    http://shopordiee.blogspot.fi/

    VastaaPoista