25.10.2015

Kotiutumista odotellessa

Tällä hetkellä mulle tiputellaan metotreksaattikuurin viimeisiä jälkinesteytyksiä. Täytyy sanoa, että tää kuuri on tähän mennessä ollut kuureista henkisesti rankin. Vaikka itse sytostaattia sainkin ainoastaan torstaina, olen ollut jälkinesteytyksen takia tiputuksessa jatkuvasti yhteensä 3,5 vuorokauden ajan. Vessassa on tullut siis ravattua suhteellisen tiuhaan tahtiin ja tippakaveri tulee tietysti aina mukaan, joskus hieman protestoiden kynnysten ylityksistä tai muista äkkinäisistä liikkeistä.

Lisäksi sain eilen neurologisia oireita, jotka ovat hyvin harvinaisia, mutta silti mahdollisia metotreksaatin sivuoireita. Ensin tuli näköhäiriöitä ja myöhemmin kasvot alkoivat kramppaamaan. Varsinkin kasvokrampit olivat inhottavia ja jopa vähän pelottavia, kun en pystynyt enää hallitsemaan omia kasvojani. Kävin varmuuden vuoksi magneettikuvauksissa, jotta pystyttiin varmistamaan, ettei oireiden takana ollut mitään muuta. Kuvissa ei kuitenkaan onneksi näkynyt mitään poikkeavaa ja kramppaavat kasvotkin saatiin diazepamin avulla rentoutettua. Mikäli oireet eivät tänään enää uusiudu, pääsen illalla kotiin. Se sitten tarkoittaakin, että kahdeksasta sytostaattikuurista takana on jo seitsemän!


Kahdeksas ja viimeinen sytostaattikuuri mulla aloitetaan kahden ja puolen viikon päästä ja samassa yhteydessä käyn jälleen myös PET-kuvauksissa. Viimeisen kuurin jälkeen hoidot ovat tauolla nelisen viikkoa, jonka jälkeen siirrytään hoitosuunnitelmani viimeiseen vaiheeseen eli sädehoitoihin. Tuolloin eletäänkin sitten jo joulukuun puoltaväliä. Vähän jo jännittää, käykö joululahjatoiveeni syöpävapaasta kropasta toteen.

3 kommenttia :

  1. Voii, onneks olkoon, enää yks sytostaattikuuri jäljellä!! Oot kyllä mahtava mimmi. Kaikki on ihan pian takanapäin ja ihan varmasti joululahja toiveesi toteutuu :) tsemppihali täältä <3 Tommoset oireet on kyllä niin inhottavia.. muistan kun mulla oli usein pistelyä sormissa ja varpaissa, joka ei millään loppunut. Sydämentykytystä, ihottumaa ja kaikkea muutakin ''mukavaa''.. Mutta loppujen lopuksi, se on aika pieni hinta terveydestä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon tsempeistä! <3 oireet on kyllä välillä olleet inhottavia, mutta toisaalta ne kertoo vaan siitä, että hoidot vaikuttavat kehossa :) mulla on ollut myös tota pistelyä ja tunnottomuutta varpaissa ja sormissa, kuulemma johtuu vinkristiinistä. Toivottavasti se ajan kanssa sitten loppuu...

      Poista
  2. hitsin vaikea sanoa yhtään mitään kellekään vakavasti sairastuneelle. Mutta toivon, että kaikki meni hyvin, ja menee jakossakin :) Toivottavasti fuck'n cancer saa kylmää kyytiä, ja pysyy ikuisesti poissa sinusta :)

    VastaaPoista