7.7.2016

Stockholm

Hejsan!

Viime viikonloppu kului mulla miniloman merkeissä Tukholmassa. Mä en oo ollut kahteen vuoteen (kahta Tallinnan pikavisiittiä lukuunottamatta) ollenkaan ulkomailla, joten oli ihan kiva käydä jossakin, vaikka sitten ihan tuossa lahden toisella puolella. Tukholmassakin oon itseasiassa ollut vain kerran aikaisemmin ja silloinkin vain päiväseltään käymässä. Nyt lähdettiin reissuun perjantai-iltana ja palattiin Suomeen maanantain ja tiistain välisenä yönä, joten meillä oli useampi päivä aikaa tutustua kaupunkiin.

Lauantaina käytiin aamupäivällä Södermalmilla sijaitsevassa valokuvataiteen museossa Fotografiskassa. Museossa oli esillä mm. Greta Garbo -näyttely sekä kokoelma Bryan Adamsin otoksia julkisuuden henkilöistä. Jälkimmäisestä oli hauska bongailla tuttuja naamoja.
Lauantaipäivä kului shoppaillessa ja tarttuihan sieltä muutama alerättikin mukaan. Illalla käytiin vielä drinksuilla parissa baarissa. Ensimmäinen kohde oli Gamla Stanissa sijaitseva Corner Club, josta sai erityislaatuisia, joskin myös opiskelijan kukkarolle suht hintavia cocktaileja. Seuraavaksi suuntasimme vielä Radison Blu Royal Viking -hotellin 9. kerroksessa sijaitsevaan SKYBARiin, josta oli upeat näkymät öiseen kaupunkiin.


Sunnuntaina jatkettiin vielä hieman shoppailua ja käytiin syömässä Östermalmilla. Illalla vuorossa oli matkan kohokohta eli Coldplayn konsertti. Liikkuminen julkisilla konserttipaikalle Solnaan oli suhteellisen haasteellista, sillä sattuneesta syystä sinne halusi jokunen muukin samaan aikaan. Päästiin kuitenkin onnellisesti kohteeseen ja keikkakin oli aivan upea. Keikan alussa yleisölle jaettiin led-rannekkeet, jotka vilkkuivat eri väreissä keikan aikana muodostaen yleisöstä upean valomeren. Muutenkin keikan visuaalinen toteutus oli vähintäänkin samaa tasoa kuin parin viikon takaisessa MUSEn keikassa. Meillä oli hyvät paikat permannolla, joten päästiin nauttimaan värikkäästä confettisateesta sekä jätti-ilmapalloista, jotka pomppivat yleisössä keikan aikana. Maanantaina luovutettiin aamulla meidän Gamla Stanissa sijaitseva huone ja lähdettiin sitten vielä kävelylle Djurgårdeniin. Ilma oli lämmin ja aurinkoinen ja koko puistoalue oli hyvin kaunis. Erityisen suloinen oli Rosendalin puutarha istutuksineen. Djurgårdenissa olisi viihtynyt varmasti pidempäänki ellei meidän olisi pitänyt lähteä vielä samana iltana lentokentälle Arlandaan.

Kokonaisuutena oli kyllä aivan mahtava reissu ja lähtisin Tukholmaan uudestaankin kaupunkilomalle. Seuraava reissu tehdään perheen kanssa kuitenkin Kroatian Splitiin ja sitäkin odotan innolla. Muutan sitä ennen vielä Helsinkiin, joten mukavia juttuja on tiedossa enemmänkin!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti